ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΑΣΙΘΙ
Thursday, 5 April 2012


ΝΔ-ΛΑΣΙΘΙ-ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ- ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΑΣΙΘΙ

Πολιτική & πολιτικοί

Το σαθρό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας καταρρέει με γρήγορους ρυθμούς και τα είδωλα γκρεμίζονται σωρηδόν. Ένα ποτάμι που ξεχείλισε και βγάζει στην επιφάνεια τη λάσπη της πολιτικής και των πολιτικών.
Δεν είναι κρυφό πια ότι, η τραγωδία που ζούμε σήμερα ήταν σκηνοθετημένη προ πολλού, με ρόλους γραμμένους στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Κι ενώ μπροστά στη σκηνή παρουσίαζαν ένα καλοστημένο έργο, η αληθινή παράσταση -αυτή που βλέπουμε φανερά πλέον σήμερα-  παιζόταν στα παρασκήνια.
Και όλα αυτά τα χρόνια, ο λαουτζίκος απλά παρακολουθούσε από τη θέση του θεατή, ανίσχυρος να παρέμβει επί της ουσίας και να αλλάξει τα δρώμενα, με μόνη συμμετοχή τη λάθος συμμετοχή: Στο χειροκρότημα!
Τώρα όμως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, το κοινό ξύπνησε κι επαναστάτησε. Τα χέρια που μέχρι χτες χειροκροτούσαν τους θεατρίνους, σήμερα έχουν γίνει γροθιές εναντίον τους. Ο κόσμος κατάλαβε πια την κοροϊδία και γυρεύει τα λεφτά του πίσω. “Γιατί ακόμα και μαζί να τα φάγαμε, όπως υποστηρίζουν τα λαμόγια, το σίγουρο είναι ότι δεν τα δουλέψαμε μαζί!”

Είναι η ώρα που ο κόσμος βλέπει την αλήθεια. Αυτή την αλήθεια που έκρυβαν έντεχνα τόσα χρόνια τα λαμόγια της κάθε κυβέρνησης. Οι βρικόλακες της πολιτικής που ρούφηξαν τη χώρα ως το μεδούλι. Ασυνείδητοι εγκληματίες που αμαύρωσαν τη δημοκρατία και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οργανωμένα συμφέροντα εκτόπισαν αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι είχανε πολλά θετικά να δώσουν. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι στον πολιτικό χώρο που διαθέτουν τα σωστά εφόδια για μια αξιοπρεπή διακυβέρνηση της χώρας. Ανέκαθεν υπήρχαν αλλά ποτέ δεν τους άφηναν τα παράσιτα να εξελιχθούν.
Στο πέρασμα των χρόνων κάηκαν άδικα πολλά από τα καλύτερα χαρτιά της πολιτικής τράπουλας. Γιατί τα παιχνίδια ήτανε στημένα και οι παίκτες ήταν πάντοτε οι ίδιες παρέες. Γιατί δεν έπαιζαν βρώμικα και γίνονταν εμπόδιο σε προσωπικά συμφέροντα. 
Και μιλώντας για καθαρούς ανθρώπους της πολιτικής, αξίζει να αναφέρουμε τον κ. Αντώνη Λαγουδάκη, υποψήφιο  βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Λασιθίου την περίοδο 1991-1997. Ο κ. Λαγουδάκης, αδυνατώντας να επιβιώσει σε ένα χώρο που δεν αντιπροσώπευε τις δικές του αξίες, αποχώρησε το 1997με την ίδια  αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζε όσο ήταν και σε ενεργή δράση.
Δεδομένης της σεμνότητας που τον διέπει, δεν θα σταθούμε περισσότερο στην προσωπικότητα και το έργο του. Όχι τη συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον, αλλά είναι κάτι που το επιδιώκουμε στο μέλλον. Επειδή αξίζει πραγματικά να μαθαίνει ο κόσμος ότι υπάρχουν και πολιτικοί με ήθος.

Μετά την αποχώρηση του κ. Σεργάκη, του κ. Χατζηνάκη και του κ. Λαγουδάκη, το πολιτικό σκηνικό στο νομό Λασιθίου άλλαξε.
Οι πολιτευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, έφεραν στα μέτρα τους τα ψηφοδέλτια, για να μη βγει κάποιος ανερχόμενος ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα να εισχωρήσει στη μάζα.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ακόμα και στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο, διάλεγαν άτομα του χεριού τους. Άτομα τα οποία, εις γνώση τους, έπαιζαν για να χάσουν. Στην πραγματικότητα, δεν πήγαιναν για την πολυθρόνα, το βουλευτιλίκι δηλαδή, αλλά για μια καρέκλα σε χαμηλότερα αξιώματα.
Την περίοδο 1997-2012  το κάθε κόμμα είχε πολλά ικανά στελέχη σε όλο το νομό. Στην επαρχία Ιεράπετρας, π.χ , από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Παπάγγελος και ο κ. Κατσιδονιωτάκης. Από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μαστοράκης , ο κ. Μηλιός και ο κ. Αθάνατος.
Ανάλογες περιπτώσεις αξιόλογων προσώπων και στον υπόλοιπο νομό Λασιθίου.                
Όμως τα προτεκτοράτα της ανατολικής πλευράς δεν τους άφησαν να δώσουν υποψηφιότητα. Εξάλλου, στις εσωκομματικές εκλογές,  άλλους πρότειναν οι τοπικές και άλλοι έπαιρναν το χρίσμα. Κλασσικό παράδειγμα η  περίπτωση  Κατσιδονιωτάκη το 2006 με τους ψήφους από το Καβούσι, που μέχρι να έρθουν στην Ιεράπετρα από 136 έμειναν 33!  
Ένα άλλο μελανό σημείο είναι και η ανάμιξη του κ. Κουνενού σε κάποιες υποθέσεις, όπως η απόλυση συγκεκριμένου ατόμου το οποίο είχε διορίσει στον ΟΤΕ ο κ. Λαγουδάκης. Αλλά  για τη δράση του κ. Κουνενού και το πως κατάληξε να φάει μόνος του το κεφάλι του, θα κάνουμε μια πιο εκτεταμένη αναφορά προσεχώς.
Ενδιαφέρον έχει επίσης να τονίσουμε και τη συμπεριφορά των δύο βουλευτών οι οποίοι κατέκριναν τη στάση των αντιπάλων τους, ο ένας στο εκλογοδικείο του 1989 και ο άλλος στο εκλογοδικείο 2004, και τώρα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τις ίδιες μεθόδους με υποψήφιους πολιτευτές οι οποίοι έχουν πρόβλημα εκλογιμότητας.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, στις επικείμενες εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Τα ψηφοδέλτια δηλαδή, θα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των βουλευτών.
Με το υπάρχον εκλογικό σύστημα, όσον αφορά στο νομό Λασιθίου, εάν η ΝΔ δεν πάρει το 25%  και μπει η κ. Ντόρα  Μπακογιάννη στη βουλή τότε η έδρα πάει στον κ. Νεκτάριο  Παπαβασιλείου ο οποίος είναι και ο επικρατέστερος πολιτευτής της στο νομό.
Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει διότι ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος λειτουργεί ως εξής: Το τρίτο εκλογικό κόμμα της περιφέρειας της Κρήτης, με το ποσοστό που έχει η κ. Μπακογιάννη, βγάζει 3 έδρες. Πρώτη έδρα στα Χανιά από την Α΄ κατανομή. Δεύτερη έδρα στο Ηράκλειο από την Α΄ κατανομή. Στο νομό Ρεθύμνου η κ. Μπακογιάννη  δε βγάζει βουλευτή γιατί οι έδρες μοιράζονται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άρα η τρίτη έδρα που απομένει είναι στο Λασίθι.
Όσον αφορά γενικά στις εκλογές πανελλαδικά, όλες οι προβλέψεις  βασίζονται στην ανατροπή. Ο κόσμος θα ακολουθήσει τη λογική της επιλογής νέων προσώπων.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο κάθαρσης και το πολιτικό δράμα οδεύει προς την κορύφωσή του. Ένα καλοστημένο ντόμινο με πολιτικές ενέργειες για προσωπικά συμφέροντα που οδήγησαν την χώρα στην οργανωμένη καταστροφή της.
Ένα έγκλημα προμελετημένο με θύμα το λαό. Και οι αυτουργοί, παραμένουν όχι μόνο ατιμώρητοι αλλά και σε θέση ισχύος ακόμα. Μια θέση που έχουν ακόμα το θράσος να παζαρεύουν…
Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη που μας αναλογεί και να δράσουμε άμεσα και στοχευόμενα, γιατί το τέρας, που εμείς οι ίδιοι ταΐζαμε τόσα χρόνια, έχει θεριέψει και είναι στο παρά πέντε να φάει ότι έχει απομείνει από εμάς.
Ο αγώνας είναι άνισος. Αυτή η διαπίστωση όμως -όπως μας έχει διδάξει η ιστορία-  δεν ήταν ποτέ αρκετή για να γίνει εμπόδιο, όχι μόνο στο να δοθούν μάχες αλλά και να κερδηθούν!
ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!
Και όταν πας να κάνεις το χρέος σου σαν πολίτης στις φετινές εκλογές, ρίξε μέσα στην κάλπη μαζί με την ψήφο σου και το παρακάτω σημείωμα που άφησε ένας 77χρονος πριν βάλει τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια των περαστικών της πλατείας Συντάγματος…


«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένησε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή.
Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα της δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι αν ένας Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα του εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».